En modern verkstad för svetsning

I vår toppmoderna svetsverkstad arbetar vi med lägesställare och universella fixtursystem för ökad effektivitet och kvalitet. Vi arbetar i olika stål- och aluminiumlegeringar och är certifierade enligt standarderna ISO 3834-2 och EN 1090-1.

Genom våra erfarna konstruktionssvetsare och utbildad personal till international svetsspecialist erbjuder vi stort kunskapsstöd inom svetsteknik till våra kunder.

Svetsning är vår grej

Steens har en lång och gedigen erfarenhet av att arbeta med svetsade konstruktioner i olika former och material. Vi utför svetsning i alla normalt förekommande material med svetsmetoder såsom MIG/MAG- och TIG-svetsning. Vi är certifierade mot svetsstandarderna EN-ISO 3834 samt EN 1090 vilket innebär att vi står beredda att åta oss kvalificerade svetsuppdrag.

Svetsverksamheten finns i en helt ny svetsverkstad på 750 kvm designad för att vi på bästa sätt skall kunna utföra både enklare och kvalificerade svetsarbeten. Med en takhöjd på 9m och en lyftkapacitet på 10 ton kan vi även tillverka stora svetsade konstruktioner.

Exempel på svetsade konstruktioner

Arbetsmiljö och miljö för svetsning

Verkstaden är utrustad med ett högeffektivt partikelfilter och ventilationssystem som ger våra anställa en arbetsmiljö i världsklass samtidigt som systemen säkerställer mista möjliga miljöpåverkan genom sin energieffektivitet.

Vår Kompetens inom svetsning

Steens vill vara din partner inom svetsning. Vår insats kan vara allt ifrån att utföra enkla svetsarbeten i enstyck eller mindre serier, till att arbeta med avancerade projektarbeten med höga krav på svetsning.

Våra kunder är globala företag såväl som mindre företag och återfinns i en rad olika branscher, exempelvis fordonsindustrin, maskinindustrin, utvecklings- och forskningsinstitut, automationsindustrin och inom tillverkande industri allmänt.

Konstruktionssvetsning är vår specialitet

Vår specialitet är att tillverka svetsade- och bearbetade konstruktioner i olika storlekar. Vi kan bearbeta mycket stora svetsade konstruktioner i vår maskinpark bland annat i våra fräsverk med bearbetningsområden upp till 14 x 4 m, se vår hemsida under CNC.    

Exempel på svetsade produkter som vi tillverkar:

  • Maskinstativ
  • Fixturer
  • Robotgripdon
  • Maskinkomponenter (i alla storlekar)
  • Laboratorie- och testutrustningar
  • Åkbanor till robotar

Kvalitet och egen svetsansvarig med IWS-utbildning

För att leva upp till marknadens krav och förväntningar, att leverera felfria svetsade produkter i olika material, serie – eller projektform med varierande komplexitet och omfattning har vi ett antal välutbildade och erfarna svetsare med godkända svetsarprövningar. Vi är utrustade med moderna svetsmaskiner och hjälpmedel så som lägesställare och universella fixtursystem för att arbeta med så optimala förutsättningar som möjligt. För att kontrollera och övervaka svetsprocessen finns också en svetsspecialist med IWS-utbildning (International Welding Specialist). Vi kan därmed även erbjuda våra kunder hjälp med frågeställningar inom svetsteknik.

Vi erbjuder även genom partners olika typer av tredjepartskontroller och provningar med olika provtekniker för att verifiera kvalitén på svetsningen där sådana krav ställs.

 Steens ger dig som kund det lilla extra

Genom ett kreativt partnerskap och långsiktiga relationer tillsammans med våra kunder erbjuder vi en av dom mest flexibla och kundanpassade tillverkningsprocessen för svetsade konstruktioner i Sverige. I vår ambition att stödja våra kunder och vara den rätta leverantören av svetsade komponenter och konstruktioner stöttar vi våra kunder ” från idé till färdig produkt”, och erbjuder kunskap så väl som hjälp inom konstruktion, design och svetsteknik.